Wat ontzettend leuk dat je meer over mij wilt weten. Hieronder beantwoord ik de meest gestelde vragen.

Wie is nou diegene achter de camera? 

Dat ben ik, Lana. Inmiddels alweer 32 jaar oud, getrouwd en moeder van drie kinderen in de leeftijd van peuter tot tiener. Ik heb een eigen studio op Ekkersrijt in Son en Breugel. Daarnaast ben ik twee dagen in de week leerkracht in het basisonderwijs en één dag vakleerkracht kunst&cultuur. Ik ben een enorme perfectionist en neem dan ook graag de tijd voor goed werk. Ik ben betrouwbaar, positief, eerlijk, helder in de communicatie en vind het belangrijk dat iedereen zich op zijn gemak voelt.

Maar Lana, je houdt zo van fotograferen, waar blijft dan die leuke foto van jezelf? 

Nou dat zal ik je vertellen. Ik houd van het maken van foto’s. In het verleden heb ik ook veel model gestaan heb voor fotografen, dus ik kan je veel tips geven over poses en weet ook hoe het voelt om vóór de camera te staan. Maar om even terug te komen op die foto en dan vooral waarom die er niet is… Ik wil niet dat je beslist of je wel of geen shoot doet aan de hand van mijn foto. Ik wil dat je beslist op basis van mijn werk, de reviews van diegene die je voorgegaan zijn en de manier waarop we contact hebben voorafgaand aan de shoot. Ik kan een prachtige foto van mezelf op de site zetten, maar het draait helemaal niet om mij. Ik neem plaats achter de camera en mijn focus ligt op jou. 

Toch over laten halen..

Toen een van mijn klanten aangaf dat zij het heel belangrijk vond om voorafgaand aan de shoot de fotograaf vast in de ogen te kunnen kijken, ben ik overstag gegaan. Want als een foto van mij, jou helpt om relaxter de shoot in te gaan. Dan doe ik dat uiteraard graag voor je. Onderaan vind je dan ook een foto van mij.

Hoe lang fotografeer je al?

Toen ik in 2016 mijn Bachelor of Education behaalde, vierde ik dat met de aankoop van mijn eerste spiegelreflexcamera. Tijdens de basiscursus fotografie die bij de camera zat, werd ik verliefd op studiofotografie. Niet veel later kocht ik dan ook mijn eerste studioverlichting. Ik begon met fotograferen van mijn kinderen, familie en vrienden. Al snel maakte ik ook foto’s voor kennissen en ondernemers. Ongemerkt breidde mijn fotografiecollectie zich steeds verder uit, tot ik een complete studio had vergaard.

Hoe is Lana Pictures tot stand gekomen?

Door heel veel te fotograferen, leerde ik steeds beter het licht naar mijn hand te zetten en de plaatjes te creëren die ik in mijn hoofd had. In mei dit jaar kwam bij mij het besef: ik wil hier mijn werk van maken. Dan moet je aan de slag met het bedenken van een bedrijfsnaam en een logo. Met wat hulp van mijn man, kwam ik uit op Lana pictures.

” Pictures is een werkwoord”

De eerste associatie die mensen hebben bij het woord pictures is vaak plaatjes of foto’s en dat is geweldig, want daardoor is direct duidelijk dat ik fotografeer. Maar pictures in de naam Lana pictures betekent niet plaatjes. Pictures is ook een werkwoord, het betekent inbeelden. Fotografie is voor mij namelijk meer dan het schieten van een plaatje, het is een kunstvorm. Het begint allemaal met het eerste contact met jou. Je vertelt mij wat voor stijl, gevoel of verhaal je wilt overbrengen met de foto’s. Vervolgens ga ik aan de slag met brainstormen. Ik denk met je na over belichting, locatie, kleding, poses en attributen. Langzaam ontstaat er in mijn hoofd een totaal plaatje. Samen met jou ga ik dit omzetten in prachtige foto’s.

Bedankt voor het lezen van mijn verhaal, ik hoop dat ik jou ook binnenkort mag leren kennen. Wie weet tot snel!